Design District
 
  Θετική ενέργεια με Feng Shui
  interior design + decorating / "how to" guide
 
Added: 26 05 2016
 
 
Feng Shui

Μια κινέζικη παροιμία λέει πως όλα όσα υπάρχουν σε έναν χώρο "μας μιλούν", γι' αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουν μια όμορφη ιστορία να μας πουν.

Ο χώρος που εργαζόμαστε πρέπει να μας δίνει ενέργεια & δύναμη για να δουλέψουμε πάνω σε όλα αυτά που επιθυμούμε. Αντίστοιχα το σπίτι να "μας αγκαλιάζει", να μας ηρεμεί με την ενέργειά του,να μας ξεκουράζει,και να μας "προτρέπει" να κάνουμε σχέδια για το μέλλον μας με αισιοδοξία και θετική ενέργεια!

Οι αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας του Feng Shui θα μας δώσουν 3 απλές οδηγίες για να φέρουμε στον χώρο μας θετική ενέργεια και θα "ανοίξουν" για μας το ενεργειακό μονοπάτι της τύχης,της ευημερίας και του πλούτου.

Θετική ενέργεια με Feng Shui

1/ Ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχει στον χώρο μας

Ρίχνουμε μια καλή ματιά σε όλα εκείνα τα πράγματα που έχουμε κρατήσει στα ντουλάπια,τα συρτάρια ή την αποθήκη στο σπίτι και το γραφείο μας.
Εάν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εάν ένα αντικείμενο είναι άχρηστο ή χρήσιμο μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας αυτές τις έξι ερωτήσεις:

1. το αγαπώ;
2. το χρειάζομαι;
3. αντικατοπτρίζει το ποιός είμαι τώρα στην ζωή μου (και όχι αυτός που ήμουν πχ πρίν δέκα χρόνια);
4. είμαι θετικά συνδεδεμένος με αυτό το αντικείμενο;
5. χρειάζεται επιδιόρθωση την οποία θα κάνω άμεσα;
6. εάν χρειαζόταν να μετακομίσω αύριο θα πλήρωνα για να το πάρω μαζί μου;


Εαν απαντήσουμε «όχι» σε οποιεσδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις τότε το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι περιττό και άχρηστο και είναι καιρός να αφαιρεθεί από τον χώρο για να ελευθερωθούμε ενεργειακά απο τις άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος.

2/ Φροντίζουμε να υπάρχει ισορροπία των 5 στοιχείων

Σύμφωνα με το feng shui είναι σημαντικό να υπάρχει η ισορροπία των 5 στοιχείων σε έναν χώρο (του νερού,της φωτιάς,του μετάλλου,της γης και του ξύλου)για να μπορεί η ροή της ενέργειας Qi να κινείται ομαλά στον χώρο μας,δημιουργώντας ένα αρμονικό και ήρεμο περιβάλλον.

Για να έχουμε το στοιχείο του νερού επιλέγουμε κυματοειδή σχήματα,μπλέ/μαύρο ή γαλάζιο χρώμα και γυάλινα διακοσμητικά ή επιφάνειες απο γυαλί.

Για το στοιχείο της φωτιάς προσθέτουμε αποχρώσεις του κόκκινου,του πορτοκαλί και  του μοβ,τριγωνικά σχήματα και διακοσμητικά κεριά.

Για το στοιχείο του μετάλλου φροντίζουμε να έχουμε μεταλλικά διακοσμητικά ή μικροέπιπλα και βάζουμε χρυσές,ασημί και χάλκινες πινελιές χρώματος.

Τέλος για το στοιχείο της γης θα προσθέσουμε πορσελάνινα ή πήλινα διακοσμητικά και παραλληλόγραμμα σχήματα στα υφάσματα ή τα έπιπλα.

φυτά θετικής ενέργειας

3/ Τοποθετούμε φυτά θετικής ενέργειας

Προσθέτοντας μερικά φυτά ή λουλούδια είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στον χώρο ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου που πέρα απο την ισορροπία των 5 στοιχείων που αναφέραμε παραπάνω,θα φέρουν την ενέργεια της φύσης στον προσωπικό μας χώρο και το γραφείο μας.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε μια παχίρα ή κλαδιά bamboo στα νοτιοανατολικά για πλούτο και ευημερία,πανσέδες στα νοτιοδυτικά για οικογενειακή αρμονία,ορχιδέες ή τουλίπες στα βόρεια για να αναζωογονήσουμε και να ενισχύσουμε την ερωτική μας σχέση,κρασούλα στην είσοδο του χώρου για τύχη και τέλος δράκαινα ή κάκτο για την προστασία απο την αρνητική ενέργεια.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ TOP
 
 
 
  Τι είναι το feng shui και πως μπορεί να βοηθήσει εμάς και το χώρο μας
Added : 24 03 2011
.................................................................................................................................................
  Feng Shui - Ευ ζην
Added : 15 09 2010
.................................................................................................................................................
 
 
 
 
 
 
 
 
             
             
             
             
             
 
 
 
 
  Advanced search
h-era clothes
 
   
  σαλόνι φωτισμός έπιπλα Χρώματα γραφείο Μικροέπιπλα Κουζίνα ανακαίνιση ταπετσαρία μπάνιο διακόσμηση Διαμόρφωση Χώρου φωτογραφία τεχνοτροπία crafts τεχνική videos
 
design DISTRICT Athens   |   Copyright © 2010-2018    |   Όροι Χρήσης    Profile    Contact us   |    Powered by GREED PROMO