Design District
 
  Project «πρασίνισμα βεράντας»
  landscape design / design + ideas
 
Added: 26 04 2011
 
  tags
 
Βεράντα - φυτά 1

Για τους περισσότερους ανθρώπους της πόλης, ο κήπος στο σπίτι αποτελεί ένα «ανεκπλήρωτο όνειρο». Η αίσθησή του όμως, είναι κάτι που μπορεί να «πλησιάσει» με την κατάλληλη διαμόρφωση της βεράντας.

Το περιβάλλον μίας «πράσινης» βεράντας και η ενέργειά της έχουν τη δύναμη να αλλάξουν πραγματικά τη διάθεση μας, κάνοντας μας να δούμε τη ζωή με πιο ουσιαστικό και αισιόδοξο βλέμμα. Είναι ευκαιρία λοιπόν μιας και βρισκόμαστε στο μέσο της άνοιξης, να δημιουργήσουμε όμορφες συνθέσεις που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στον εξωτερικό μας χώρο, όσο μικρός και εάν είναι αυτός.

Τι χρειάζεται να προσέξει κανείς ξεκινώντας το project «βεράντα»; Είναι σημαντικό, με τις επιλογές μας σε φυτά και υλικά, να φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά τα χρώματα και τις μυρωδιές της φύσης στην καθημερινότητα της ζωής μας στην πόλη.

Πολύ εύκολα και σχετικά οικονομικά, μπορούμε να μετατρέψουμε το άδειο και ψυχρό μας μπαλκόνι σε μια μικρή όαση πρασίνου.

Η επιλογή των φυτών είναι σίγουρα προσωπική επιλογή του καθενός, άλλα είναι αρκετά σημαντικό να λάβουμε υπόψη και παραμέτρους σχετικά με τις ανάγκες των ίδιων των φυτών (φως, νερό, καιρικές συνθήκες), το χώρο που έχουμε στη διάθεσή μας (πόσο αναπτύσσονται τα φυτά που θα επιλέξουμε, πόσο μεγάλες γλάστες χρειάζονται), την αισθητική τους (αν -και πόσο συχνά- έχουν ανθοφορία, αν διατηρούν την πρασινάδα όλο το χρόνο) και εμάς τους ίδιους ως φροντιστές τους (πόσο φροντίδα χρειάζονται, πόσο συχνά χρειάζονται πότισμα, αν χρειάζονται κλάδεμα, πόσο ανθεκτικά είναι, κ.ο.κ.).

Βεράντα - φυτά 2

Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες για κάθε φυτό που μας αρέσει και σκεφτόμαστε να φιλοξενήσουμε στη βεράντα μας. Μπορούμε όμως να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό, ο οποίος θα μας συμβουλεύσει για την καταλληλότητά του, ή να συμβουλευτούμε τους υπαλλήλους στα φυτώρια, οι οποίοι μπορούν να μας διευκρινίσουν αν το φυτό που μας γοήτευσε είναι δυνατόν να επιβιώσει στο περιβάλλον που θέλουμε να το ενσωματώσουμε.

Μερικά από τα φυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε μπαλκόνια και βεράντες είναι:

τα αρωματικά: Βασιλικός, Μέντα, Δυόσμος, Μαϊντανός, Άνηθος, Δεντρολίβανο, Αρμπαρόριζα, Θυμάρι, φασκόμηλο, μελισόχορτο

τα ετήσια φυτά: Βιολέτες, Δαφνούλες, Ζίννιες, Καλέντουλες, Καλλωπιστικές πιπεριές, Καπουτσίνος, Κατηφέδες, Κολεός, Νάρκισσοι, Πανσέδες, Πετούνιες, Πρίμουλες, Φούξιες, Φρέζιες, Σάλβια (Φωτιά), Σελόζιες, Σκυλάκια, Χρυσάνθεμα,

τα ποώδη - θαμνώδη φυτά: Αγγελική νάνα, Αουκούμπα, Αράχνη, Βαμβακούλα, Γαρδένια, Γεράνι, Διμορφοθήκη, Ιβίσκος σινικός, Κισσός, Κοράλι, Νεφρολέπις , Φίκος πλατύφυλλος νάνος, Πεύκο νάνο (Pinus mugo), Πικέα νάνα, Πορτουλάκα,

και οι φυλλοβόλοι θάμνοι: Βουδλέια, Ιβίσκος συριακός, Κάσσια, Λαντάνα νάνα, Ναντίνια, Πασχαλιά, Αμπέλια.

 
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ TOP
 
 
 
 
 
 
 
             
             
             
             
             
 
 
 
 
  Advanced search
h-era clothes
 
   
  Εξωτερικοί Χώροι Βεράντα φωτισμός άνθη - φυτά κτίριο Διακοσμητικά στοιχεία έπιπλα Χρώματα green (eco) Κουζίνα gadgets σπίτι designers διακόσμηση Διαμόρφωση Χώρου architects Κήπος αρχιτεκτονική γλάστρες διακοσμητές crafts videos
 
design DISTRICT Athens   |   Copyright © 2010-2018    |   Όροι Χρήσης    Profile    Contact us   |    Powered by GREED PROMO